Acquris flyttar sin DDR utställning till Aeroseum - Mätinstrument - Acquris Media & Security
Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /storage/content/21/190421/acquris.se/public_html/research/menu.php on line 5

Acquris flyttar sin DDR utställning till Aeroseum

Acquris tillsammans med förening Sveriges Öga or Öra har under sommaren i samarbete med Vaxholms fästning, haft en utställning om DDR och kalla kriget samt hårdvara i form av modern "spion-teknik".

I och med att fästningen stängt för allmänheten för säsongen, har vi flyttat utställningen till Aeroseum i Göteborg i stället.
Där kan ni både få se denna utställning samt en annan, sedan tidigare utställning om spioneri i Sverige (En bantad utställning som tidigare fanns på Armè-museum för några år sedan).
I båda dessa utställningar visar vi upp klassiska spionfall, spioneriets historia och information om DDR och Stasi, med mera.

Utställningen visar unikt material från både svenska SÄPO's och den östtyska underrättelsetjänsten, Stasi arkiv.
Kom och se hur nära vi verkligen var ett kärnvapenkrig i Europa så sent som 1983, bilder innefrån Honecker's bunker som var byggd att tåla en direktträff med kärnvapen, kärnvapenförråd allderles vid vår tröskel, varför DDR's idrottsmän vann 11 av 13 guldmedaljer i OS 1976 samt inte minst, följ den unika dokumentationen från en Stasi-spions rekrytering, hans rapporter, hans belöning fram till hans avsked 24 år senare.
Dessutom visar Acquris upp modern spionteknink.

För den lite mera nyfikne har Acquris även byggt in ett antal kameror i några vardagliga föremål som man kan leta rätt på.

Se klassisk och modern spionteknik på Aeroseum.

Klicka här för mer information om hur du tar dig till Aeroseum

Om du vill veta mer om Föreningen Sverige Öga och Öra, klicka här

Johan ÖhgrenHar du sett våra 360-graderskameror?