ACQ-PARKCAM1-RMOSD - Övervakningskamera, Kamerasystem, Processkameror, Tillverkare, Hyra, IMATERA - Acquris Media & Security
Tillbaks till Fordonskameror

ACQ-PARKCAM1-RMOSD

Pris:

ACQ-PARKCAM1-RMOSD - I vår serie med fordonskameror har vi tagit fram en helt ny typ av backkamera/parkeringskamera med både hög upplösning, IP68 klassning samt inbyggda OCH justerbara parkeringslinjer. Denna lilla kamera har 420 TV-linjer och hög ljuskänslighet vilket ger en bra bild, även i dåligt ljus.

Beskrivning:


I vår serie med fordonskameror har vi tagit fram en helt ny typ av backkamera/parkeringskamera med både bra upplösning, IP68 klassning samt inbyggda OCH justerbara parkeringslinjer.

Denna lilla kamera har 420 TV-linjer och hög ljuskänslighet vilket ger en bra bild, även i dåligt ljus.

Men varför en backkamera?


En backkamera eller avståndsavkännare fanns endast inbyggt i exklusivare bilar för några år sedan men har idag blivit allt vanligare i dagens allt mer tekniska fordon, i alla fall i de lite större kombi, kombikupé och stadsjeeparna.
Anledningen är både för förarens bekvämlighet men kanske främst av trafiksäkerhetsskäl. Men ofta är denna viktiga trafiksäkerhetsdetalj ett tillval som kan kosta en hel del. Ibland ligger kostnaden till och med en bra bit över vad som faktiskt är tekniskt motiverat.
Därför har det under de senare år börjat dyka upp en del billigare lösningar för eftermontage, inte sällan av sk. trådlös modell vilket kan låta praktiskt, eftersom "inga kablar behöver dras mellan kameran och förarplatsens monitor". Som vanligt är livet inte alltid så enkelt såsom förespeglas. Givetvis kan det vara praktiskt att kunna placera en trådlös "backkamera" i t.ex. en hästtransport för att kunna hålla ett öga på sin fyrfota vän i släpet, men vad man inte tänker på är att dessa system sällan är speciellt sofistikerade utan är ganska enkla i sin konstruktion. Det kan t.ex innebära att kamerabilden även kan dyka upp på andras bildskärmar i närheten, ett kanske inte helt önskat fenomen. Likaså är mer eller mindre kraftiga bildstörningar ett vanligt problem.
Dessutom brukar det först inne i monteringsanvisningen framgå att även denna typ av kamera behöver strömförsörjas, varvid lite av vitsen med "trådlöst" försvinner.

Varför en backkamera från Acquris?


Vår nya serie med backkameror tillverkas av vår fabrik i Korea och ska inte förväxlas med de många billiga lösningarna från t.ex. Kina.
Då vi regelbundet besöker våra fabriker, är vi så trygga i konstruktion och tillverkningskvalitet, att vi vågar lämna 2 hela års garanti på konstruktion och tillverkningsfel.

Våra nya backkameror?


ACQ-PARKCAM1-RVOSD är unik på flera punkter. För det första är den enkel att montera med minimal åverkan på fordonet. Tack vare att endast ett hål behöver göras, kan den lätt monteras av bilmekaniker, bilelektriker eller händiga hemmafixare.
Man behöver inte ens vara kunnig i elektronik för att lyckas med monteringen.
Med hjälp av den medföljande monteringsmallen, borras ett hål i plåten med en Ø8mm plåtborr. Kamerakabeln träs sedan genom gummipackningen och därefter hålet i bilplåten.
Från andra hållet, skruvas sedan den inkluderade brickan och muttern fast varefter montaget är klart. Allt som sedan krävs att är att hitta en lämplig strömkälla för kameran (det enda som kan bereda problem på vissa fordon) varefter kameran videokabeln ansluts till en lämplig bildskärm vid förarplats.

Men det fiffiga är inte att ACQ-PARKCAM1-RVOSD visar vad som finns bakom fordonet utan de inbyggda och justerbara parkeringslinjerna. Dessa innebär att man direkt på bildskärmen, enkelt kan utläsa avståndet till olika bakomliggande objekt.
Detta görs tack vare att de är färgkodade med olika markeringar som dessutom kan justeras i förhållande till varandra. Därmed går det t.ex. att markera var dragkroken är, bilens exakta bredd och längd, etc, etc. Något som faktiskt är fullständigt unikt och vi är ensamma om på marknaden.
För att kunna komma åt dessa funktioner samt även justera kamerans övriga funktioner, krävs ett speciellt programmeringsverktyg.
Under en begränsad tid, erbjuder vi våra köpare att kostnadsfritt låna detta vid installation av kameran.
Men om man av olika anledningar i stället vill köpa sig sitt eget, så går givetvis detta också bra varvid vi erbjuder till ett kraftigt reducerat pris.

ACQ-PARKCAM1-RMOSD finns i en annan version som i stort sett är identisk förutom att den monteras "ovanför" t.ex. bakluckan på en kombi/kombi sedan. Detta till skillnad från denna version som monteras under t.ex. stötfångaren på ett fordon med en relativt hög markfrigång som t.ex. en Jeep, större SUV eller liknande fordon. Denna kamera passar också bra för montage på t.ex. en lastbil.

Bilden/filmrna nedan kommer snart fyllas med det korrekta innehållet.
Vi ber om överseende under tiden.
Två korta filmer som visar ACQ-PARKCAM4 upplösning och färgåtergivning.
Klicka på bilderna för att se filmen
ACQ-PARKCAM2 filmar i dagsljus (>600 lux)ACQ-PARKCAM4 filmar lågt ljus (<20 lux)
ACQ-PARKCAM4 filmar i dagsljus (>600 lux)ACQ-PARKCAM4 filmar i lågt ljus (<20 lux)
Specifikation:


* Typ:
Vattentät backkamera/parkeringskamera

* Bildsystem:
PAL

* Bildsensor:
1/4" SONY Super HAD CCD II

* Antal pixlar:
648(H)× 488(V)

* Täthetsklass:
IP68

* Bildsignalprocess:
DSP

* Horisontal upplösning:
Ca. 420TV-Linjer

* Skanningssystem:
Interlaced

* Minsta ljus:
0.01Lux/F1.2

* Lins & Bildvinkel:
1.8mm F2.5 / 165°

* Signal/brusförhållande:
52dB

* Dynamsikt område:
58dB

* Känslighet:
-

* Automatisk ljusförstärkning:
Nej

* Automatisk vitbalans:
Ja

* Automatisk motljuskompensation:
Ja

* Video ut:
1.0V p-p/75Ω

* Ljudupptagning:
Nej

* Drivspänning:
DC 12V

* Strömförbrukning:
100mA vid 12V

* Drifttemperatur:
-30°C ~ +70°C

* Mått
Ø32 x 30 x 24.5 mm

* Vikt
73 gram

Warning: Missing argument 2 for film(), called in /storage/content/21/190421/acquris.se/public_html/security/product.php on line 261 and defined in /storage/content/21/190421/acquris.se/public_html/lib/product.php on line 187

ACQ-PARKCAM1-RMOSD - ACQ-PARKCAM1-RVOSD sedd från sidan gör det tydligt hur diskret kameran är
ACQ-PARKCAM1-RVOSD sedd från sidan gör det tydligt hur diskret kameran ärACQ-PARKCAM1-RMOSD - Enkel att montera tack vare att endast ett hål måste göras genom plåten. Med den medföljande monteringsmallen blir arbetet till och med ännu enklare
Enkel att montera tack vare att endast ett hål måste göras genom plåten. Med den medföljande monteringsmallen blir arbetet till och med ännu enklareACQ-PARKCAM1-RMOSD - I paketet ingår långa kablar, gummitätningar samt en instruktion. Vid köp ingår att vi lånar ut justeringsverktyget för att ställa in kamerans funktioner och/eller parkeringslinjerna (som givetvis kan stängas av om så önskas) och dessutom en håltagningsmall.
I paketet ingår långa kablar, gummitätningar samt en instruktion. Vid köp ingår att vi lånar ut justeringsverktyget för att ställa in kamerans funktioner och/eller parkeringslinjerna (som givetvis kan stängas av om så önskas) och dessutom en håltagningsmall.ACQ-PARKCAM1-RMOSD - Parkingslinjerna är enkla att förstå och syns tydligt
Parkingslinjerna är enkla att förstå och syns tydligt
Kom och se unikt material från före detta DDR och "Kalla kriget" samt modern spionteknik!
Acquris är stolt sponsor av Spioner!-utställningen på Aeroseum i Göteborg!
Titta på våra unika OEM-produkter!
Missa inte våra mikrokameror!
Acquris unika Värmekamera

Warning: Missing argument 7 for product_news(), called in /storage/content/21/190421/acquris.se/public_html/security/product.php on line 280 and defined in /storage/content/21/190421/acquris.se/public_html/lib/default.php on line 1174
Intressanta produkter
ACQ-PARKCAM2-RVCMS

ACQ-PARKCAM2-RVCMS

I vår serie med fordonskameror har vi tagit fram en helt ny typ av backkamera/parkeringskamera med både hög upplösning, IP68 klassning samt inbyggda OCH justerbara parkeringslinjer. Denna lilla kamera har 420 TV-linjer och hög ljuskänslighet vilket ger en bra bild, även i dåligt ljus samt dessutom inbyggda högintensiva vita LED.


ACQ-CARCAM4

ACQ-CARCAM4

I vår serie med helt nya fordonskameror erbjuder vi mycket bra kameror till rimliga priser för montering antingen i eller untanpå ett fordon. ACQ-CARCAM4 håller givetvis IP68 tätning vilket gör att den kan monteras på båda sätten. Den höga upplösningen gör att den vida bildvinkeln kan utnyttjas helt.


ACQ-MDVRS360G-FHD

ACQ-MDVRS360G-FHD

Med denna kamera har vi lagt till ytterligare en kamera och dessutom ökat bildvinkeln. Detta är räddaren i nöden för alla som någon gång råkat ut för eller nästan råkat ut för en olycka med en bildrulle eller bara en annan bilist, fotgängare eller cyklist. Ni vet, de gånger ord står mot ord och motparten har med sig vittnen som gärna ljuger så näsan nästan blir blå. Detta är ett helt opartiskt vittne som duger utmärkt i bevishänseende. En helautomatisk "svarta lådan" för bil, buss eller lastbil. Mycket enkel att installera på någon minut, utan tidigare erfarenhet.


ACQ-MDVR120NV

ACQ-MDVR120NV

Detta vårt helt nya bilkamerasystem med flera unika egenskaper. Bildvinkeln är 160° på den vanliga kameran men vi har dessutom byggt in en extra kamera. Denna har den unika egenskapen att den precis som en värmekamera kan se igenom mörker och dimma.


ACQ-VDVR-4CHGPS-3G-OEM

ACQ-VDVR-4CHGPS-3G-OEM

Vår nya digitala videoinspelare för fordonsmontering, ACQ-VDVR-4CHGPS-3G-OEM, här i OEM-version. Denna har nästan allt; 3G-överföring av bild/ljud, inbyggd GPS och accelerometer, stöd för både minneskort (SDHC och nya SDXC) samt hårddisk. Dessutom ingår en kraftfull mjukvara samt stöd för olika mobiltelefoner.


ACQ-PARKCAM3-RVCCD

ACQ-PARKCAM3-RVCCD

I vår serie med fordonskameror har vi tagit fram en helt ny typ av backkamera/parkeringskamera med både hög upplösning, IP68 klassning samt inbyggda OCH justerbara parkeringslinjer. Denna lilla kamera är vår högupplösande version med en CCD-sensor och 600 TV-linjer upplösning. Dessutom har den också hög ljuskänslighet vilket ger en bra bild, även i dåligt ljus samt inbyggda högintensiva vita LED.