ACQ-THERMOCAM2-CAR - Övervakningskamera, Kamerasystem, Processkameror, Tillverkare, Hyra, IMATERA - Acquris Media & Security
Tillbaks till Nattseende utrustning

ACQ-THERMOCAM2-CAR

Pris:

45000 SEK
€5294 / $7377
exkl moms

Hyrespris:

6750 SEK
€794 / $1107
exkl moms

Dag 2 och framåt:
5400 SEK
€635 / $885
exkl moms

Lagerstatus: BeställningsvaraACQ-THERMOCAM2-CAR - Vår nya fordonsmonterade nattseende värmekamera är både mindre och känsligare än vår tidigare modell. Kameran fungerar ypperligt för att hjälpa föraren i svåra till omöjliga siktförhållanden, t.ex. dimma, regn, snö, mörker, etc. Genom att använda sig av ett högupplöst chip ges mycket bra bilder som kan visa en människa på upp till 1 km håll och en älg på upp till 2 km!

Beskrivning:


Vår nya fordonsmonterade nattseende värmekamera är både mindre och känsligare än vår tidigare modell. Kameran fungerar ypperligt för att hjälpa föraren i svåra till omöjliga siktförhållanden, t.ex. dimma, regn, snö, mörker, etc. Genom att använda sig av ett högupplöst chip ges mycket bra bilder som kan visa en människa på upp till 1 km håll och en älg på upp till 2 km!

Denna kamera kan även användas överallt annars där 7-15 volt DC finns tillgängligt. Andra applikationer kan vara lagerbyggnader, skolor, mm där identifiering inte nödvändigtvis är av vikt utan mera vetskapen om det finns personer på plats vid "fel" tillfälle och vad de i så fall gör.
Dessutom medger tekniken inte bara att se var personer finns i realtid men även se vart de har varit.
ACQ-THERMOCAM2-CAR är så känslig att det går att se vart t.ex. har suttit, stått eller hållit i, förutsatt att området/objektet har blivit lite uppvärmt. Något som många gånger kan vara ovärderligt.

Genom användning av en nyutvecklad "okyld fokalplansarray mikrobolometer" chip har vi kunnat erbjuda denna produkt till ett näst intill löjligt lågt pris i förhållande till prestanda och funktion.
Denna typ av kamera finns som tillägg till t.ex. BMW men är ändå inte riktigt samma sak då vår kamera har en högre upplösning och därmed också en längre räckvidd. BMW uppger sig se ca 300 m medan vår kamera alltså kan upptäcka rådjur vid vägen på över en km håll.

Upplösningen på vår kamera är hela 384 x 288 bildpunkter vilket kan tyckas blygsamt men de flesta värmekameror som säljs idag har en upplösning på 120 x 120 eller 160 x 144 bildpunkter.
När det gäller bildpunkter är det inte riktigt rättvist att jämföra normala kameror som arbetar med synligt ljus och en värmekamera. Orsaken är att en normal kamera arbetar med ljuspartiklar, fotoner, som reflekteras från ett objekt.
En värmekamera arbetar med den värmestrålning som en objekt avger. Därför går det utmärkt att se t.ex. ett djur eller en människa som döljs/gömmer sig i ett buskage då dess värmeenergi passerar igenom den "svalare" vegetationen och avbildas som en "glödande fläck" mot den mörkare omgivningen.

Kameran levereras i en kraftig väska som också innehåller 12volts adapter för bilen samt en batteriadapter, kablage och manual.

Två korta filmer som visar ACQ-THERMOCAM2-CAR funktion, dels i dagsljus och dels i totalt mörker och genom mycket tät "ärtsoppsrök". Klicka på bilderna för att se filmen
ACQ-THERMOCAM2-CAR filmar människor i dagsljusACQ-THERMOCAM2-CAR filmar utan ljus genom tät rök
ACQ-THERMOCAM2-CAR filmar människor i dagsljusACQ-THERMOCAM2-CAR filmar i totalt mörker genom tät rök
Specifikation:


* Type:
Värmeseende kamera

* Sensor:
Okyld mikrobolometer FPA (Focal Plan Array)

* Spektralt område:
8~14 μm

* Spatial upplösning:
1.67 mrad

* NETD:
<80mk@25°C

* Bildpunkter:
384 x 288

* Bildtakt:
50Hz PAL/60Hz NTSC

* Synområde:
60° x 50° vid 10 mm optik
37° x 28° vid 15 mm optik (tillval)

* Fokusområde:
0.5 meter ~ ∞

* Responstid:
4ms

* Starttid:
<5 sekunder

* Drifttemperatur:
-40° ~ +50°

* Lagringstemperatur:
-50° ~ +70°

* Strömförsörjning:
7 ~ 15 VDC, max 0.5 A

* Effektförbrukning:
<2W

* Täthetsklassning:
IP66

* Mått
48 x 48 x 70 mm

* Vikt
226 g

Warning: Missing argument 2 for film(), called in /storage/content/21/190421/acquris.se/public_html/security/product.php on line 261 and defined in /storage/content/21/190421/acquris.se/public_html/lib/product.php on line 187 http://www.acquris.se/video/acq-nightcam1_driving1.mp4

ACQ-THERMOCAM2-CAR - Värmespår efter en bil som nyligen kört från platsen. På bilden syns tydligt värmen från motorn och katalysatorn. Dessutom syns att däcken körts tillräckligt länge så de lämnat värmespår i snön.
Värmespår efter en bil som nyligen kört från platsen. På bilden syns tydligt värmen från motorn och katalysatorn. Dessutom syns att däcken körts tillräckligt länge så de lämnat värmespår i snön.ACQ-THERMOCAM2-CAR - Faktisk bild från monitorn i totalt mörker
Faktisk bild från monitorn i totalt mörker
Kom och se unikt material från före detta DDR och "Kalla kriget" samt modern spionteknik!
Acquris är stolt sponsor av Spioner!-utställningen på Aeroseum i Göteborg!
Titta på våra unika OEM-produkter!
Missa inte våra mikrokameror!
Acquris unika Värmekamera

Warning: Missing argument 7 for product_news(), called in /storage/content/21/190421/acquris.se/public_html/security/product.php on line 280 and defined in /storage/content/21/190421/acquris.se/public_html/lib/default.php on line 1174
Intressanta produkter
ACQ-IR50M

ACQ-IR50M

Vår unika IR-belysning baserad på laserteknik. Mycket kompakt design med lång räckvidd, låg strömförbrukning, helt vattentät och enkel installation. Äkta räckvidd på 50-60 meter genom unik optik trots klass 1 laser.


ACQ-IR30M

ACQ-IR30M

Vår unika IR-belysning baserad på laserteknik. Mycket kompakt design med lång räckvidd, låg strömförbrukning, helt vattentät och enkel installation. Äkta räckvidd på 30-40 meter genom unik optik trots klass 1 laser.


ACQ-THERMOCAM2-CAR

ACQ-THERMOCAM2-CAR

Vår nya fordonsmonterade nattseende värmekamera är både mindre och känsligare än vår tidigare modell. Kameran fungerar ypperligt för att hjälpa föraren i svåra till omöjliga siktförhållanden, t.ex. dimma, regn, snö, mörker, etc. Genom att använda sig av ett högupplöst chip ges mycket bra bilder som kan visa en människa på upp till 1 km håll och en älg på upp till 2 km!


ACQ-IR850-100

ACQ-IR850-100

Kraftig IR belysning som täcker stora områden, både på längden och bredden. Vår nya ACQ-IR850-100 har en räckvidd på upp till 100 meter!


ACQ-NIGHTCAM1

ACQ-NIGHTCAM1

Vår fordonsmonterade version av nattseende värmekamera. Speciellt framtagen för att hjälpa föraren i svåra till omöjliga siktförhållanden såsom dimma, regn, snö, mörker, etc. Genom att använda sig av ett högupplöst chip ges mycket bra bilder som kan visa en människa på upp till 1 km håll och en älg på upp till 2 km!


ACQ-IR850-130

ACQ-IR850-130

Kraftig IR belysning som täcker stora områden, både på längden och bredden. Vår nya ACQ-IR850-130 har en räckvidd på upp till 130 meter!